Apa─Źe 54, 9253 Apa─Źe
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

Manualna terapija Bruno

Kraniosakralna terapija

Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne masa┼ża
Naslov
Apa─Źe 54
9253 Apa─Źe
Delovni ─Źas
 • Vse terapije se opravljajo po PREDHODNEM NARO─îILU.
 • Nujni primeri imajo prednost.
 • Kontakt
  GSM: +386(0)31-333-132
  Manualna terapija Bruno Davinci Balance 300x300

  CERTIFIKAT

  bruno team profile fotografija
  Bruno Kralj
  Dipl. manualni terapevt in NPK maser
  Terapevtske masa┼że Bruno - predstavitev - telo
  Kaj je kraniosakralna terapija?

  Duralni pulz, ki ga je odkril┬ádr. John E. Upledger, je bil osnova za oranje ledine na podro─Źju, ki je bilo kasneje poimenovano┬ákraniosakralna terapija.

  Kraniosakralna terapija je┬áne┼żna, neinvazivna manipulativna metoda┬áocenjevanja in izbolj┼íevanja delovanja fiziolo┼íkega telesnega sistema, imenovanega┬ákraniosakralni sistem┬áÔÇô sestavljajo ga membrane in cerebrospinalna teko─Źina, ki obdajajo in varujejo mo┼żgane in hrbtenja─Źo.

  Praktiki z ne┼żnim dotikom, ki na splo┼íno ne presega 5 gramov, kar je pribli┼żno toliko, kot zna┼ía te┼ża kovanca za pet centov,┬áspro┼í─Źajo restrikcije v kraniosakralnem sistemu, s ─Źimer izbolj┼íajo delovanje centralnega ┼żiv─Źnega sistema.

  Pregled se opravi s┬átestiranjem premikanja┬áv razli─Źnih delih sistema. V nekaterih primerih lahko ┼że zgolj izvedba teh testov zmanj┼ía restrikcije in omogo─Źi sistemu samopopravke.

  Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Kraniosakralna terapija 1

  Kraniosakralna terapija se s faktorji, ki ogro┼żajo dr┼żo in funkcioniranje telesa, ukvarja z enakim poudarkom kot s tistimi, ki se pojavijo v bli┼żini kraniuma. Pri tem pa se osredoto─Źa na┬áglavo in hrbtenico, vklju─Źno z njunimi membranskimi in nevrolo┼íkimi komponentami, ter njunimi neposrednimi vezivnimi tkivi ÔÇô to celoto imenujemo kraniosakralni sistem.

  Kraniosakralna terapija deluje na┬ánajgloblje strukture in organe ┼żiv─Źnega sistema, zato vpliva na motori─Źne, bole─Źinske in koordinacijske mehanizme, prebavni sistem, respiratorni sistem, delovanje srca in endokrini sistem.

  Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Kraniosakralna terapija 8

  Praktiki, usposobljeni za izvajanje Upledgerjeve metode, pri lociranju in identificiranju disfunkcij hrbtenja─Źe in restrikcij pomembnih membran, ki delijo in podpirajo mo┼żgane, uporabljajo┬ákraniosakralni ritem, ki ga povezujejo z drugimi subtilnimi evalvacijskimi tehnikami. Omenjeni ritem se lahko uporablja za natan─Źno dolo─Źanje in pogosto pomo─Ź predelom s spremembami aktivnega tkiva kjerkoli v telesu.

  Terapevtska vrednost kraniosakralne terapije

  Kraniosakralna terapija, ki┬ádopolnjuje u─Źinke naravnih procesov zdravljenja┬áv telesu, se vse bolj uporablja kot┬ápreventivni zdravstveni ukrep, saj┬ápove─Źa odpornost┬áproti boleznim ter┬áu─Źinkuje pri ┼ítevilnih zdravstvenih te┼żavah, povezanih z bole─Źinami in disfunkcijami.

  Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Kraniosakralna terapija 10

  Kaj zdravimo z kraniosakralno terapijo?

  Kraniosakralna terapija je u─Źinkovita pri vrsti te┼żav, med njimi so:

  po┼íkodbe hrbtenja─Źe
  skolioza
  ortopedske te┼żave
  avtizem
  bole─Źine v vratu in hrbtu
  Alzheimerjeva bolezen in demenca
  infantilne motnje
  motnje centralnega ┼żiv─Źnega sistema
  oviranost motori─Źne koordinacije
  migrenski glavoboli
  te┼żave, povezane s stresom in napetostjo
  ─Źustvene te┼żave

  Kdo je dr. John E. Upledger?

  Ve─Ź o Dr. John E. Upledger-ju si lahko preberete tukaj: http://barralupledger.si/upledger/kraniosakralna-terapija/dr-john-e-upledger/

  ─îlanki o kraniosakralni terapiji

  ─îlanki o kraniosakralni terapiji so vam na voljo na tej povezavi: http://barralupledger.si/upledger/kraniosakralna-terapija/clanki-o-kraniosakralni-terapiji/

  Kaj lahko pri─Źakujete od nas?
  STROKOVNOST
  Strokovnost je del na┼íega vsakdana in ponosni smo na to, da nam stranke zaupajo in se vedno znova vra─Źajo k nam.
  INDIVIDUALNI PRISTOP
  Individualni pristop je osnovna in primarna oblika na┼íega dela. Poteka v obliki osebnega zaupnega pogovora; ┼íele nato se skupaj odlo─Źimo za potek in na─Źin zdravljenja.
  SVETOVANJE
  Svetovali vam bomo, kako lahko sami prevzamete pomembno vlogo pri odkrivanju in spro┼í─Źanju napetosti, odpiranja prostorov, ter krepitvi zapostavljenih telesnih vsebin.
  ZAUPANJE
  Temelj pristopa je sprejemanje, spo┼ítovanje in razumevanje vsake stranke, ne glede na njeno osebno prepri─Źanje, ┼żivljenjsko situacijo ali stanje.
  PRILAGODLJIVOST
  Vi ste tisti, kateremu se prilagodimo, saj se zavedamo natrpanih urnikov in prav zato nas odlikuje fleksibilnost. Skupaj bomo zagotovo našli pravi termin, ki vam bo ustrezal.
  POMO─î
  Razlogi, zaradi katerih potrebujemo strokovno masa┼żo, so si lahko zelo razli─Źni. Od terapevtskih in zdravstvenih, do lepotnih, sprostilnih, energetskih in antistresnih.
  Stopite v kontakt z nami!
  Preverite kje se nahajamo, nam pi┼íite, ali pa nas pokli─Źite!
  Kje nas najdete?
  Nahajamo se na naslovu Apa─Źe 54, 9253 Apa─Źe. Na relaciji Gornja Radgona - Trate; neposredno ob glavni cesti.
  Pišite nam!
  Imate vpra┼íanje? Potrebujete dodatne informacije? ┼Żelite rezervirati termin? Za vas smo dosegljivi tudi preko e-po┼íte.
  Kontakt
  Za vas smo dosegljivi na telefonski številki:
  GSM: +386(0)31-333-132 (v kolikor smo nedosegljivi vas pokli─Źemo nazaj)

  Deli na dru┼żbenih omre┼żjih: