Apače 54, 9253 Apače
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

Osteopatska obravnava: Glavoboli in TMS

Mnogi ljudje trpijo zaradi glavobola in migrene, ne da bi zanju našli rešitev. Pogosto pa pri tem spregledajo »mehanični« vzrok za različne vrste glavobola.
Osteopatija, glavoboli in TMS

Mnogi ljudje trpijo zaradi glavobola in migrene, ne da bi zanju našli rešitev. Pogosto pa pri tem spregledajo »mehanični« vzrok za različne vrste glavobola. Mišična napetost v vratu in ramenih je lahko glavni dejavnik in je pogosto osnovni vzrok za bolečine v glavi in sklepih.
Temporomandibularni sklep (čeljustni sklep – TMS) je najbolj uporabljan sklep v telesu, saj je odgovoren za gibanje čeljusti in odpiranje
ter zapiranje ust. Znaki in simptomi motenj TMS lahko vključujejo bolečine v vratu in/ali togost vratu, bolečine v ramenih, ušesih, glavobole, etc.
Osteopatija je lahko zelo učinkovita pri reševanju težav s sinusnimi glavoboli, migrenami in z bolečinami v TMS, saj deluje tako, da obnovi normalno gibljivost sklepov in zmanjša mišične napetosti.

Seminar, kateri je potekal v angleškem jeziku, je v sodelovanju z Društvom za fizioterapevte in manualne terapevte Slovenije izvedla Akademija za manualno terapijo z vrhunskim gostujočim tujim predavateljem Davidom Lintonbonom, DO (Osteopathy), PG Cert Clin Ed.

David Lintonbon je leta 1985 diplomiral na British School of Osteopathy (BSO) v Londonu. Na šoli je poučeval tudi legendarni osteopat Laurie Hartman, ki ga je naučil veliko manipulativnih osteopatskih tehnik. Po diplomi je deloval na zahodu Anglije, kjer je pri delu z igralci iz različnih nogometnih in rugby klubov razvil nadaljnje osteopatske tehnike za zdravljenje športnih poškodb. V tem času je na Brighton University diplomiral še iz kliničnega poučevanja.
Po vrnitvi v London je Lintonbon leta 1996 začel delati na British School of Osteopathy (BSO). Dve leti je sodeloval tudi z nogometnim klubom Manchester City FC z namenom razviti program usposabljanja za njihove fizioterapevte, kot pomoč pri zdravljenju ekipe. Zaradi olimpijskih iger v Londonu leta 2012 je sodeloval s proizvajalcem medicinskih izdelkov Cetu. Kot rezultat sodelovanja je nastal Cetuem – protivnetni gel za bolečine v sklepih in mišicah.

Je avtor številnih videov, DVD-jev in knjig, med njimi tudi DVD-ja o osteopatski tehniki, ki se še danes uporablja za poučevanje študentov osteopatije in drugih terapevtov ter serije šestih elektronskih knjig The Art of HVT, ki so med strokovnimi terapevtskimi knjigami že vrsto let prava uspešnica.
Danes dela ta vrhunski strokovnjak tudi na London School of Osteopathy kot klinični mentor in predavatelj, v svojih klinikah v Londonu (Integrated Medical Centre) in Haywards Heathu (Awbrook Lodge), ves čas pa je tudi gostujoči predavatelj po vsem svetu.

Preberite tudi ...