Apače 54, 9253 Apače
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

GOT: Generalni osteopatski tretma

Generalni osteopatski tretma je celovit tretma telesa, namenjen odpravljanju zmanjšane gibljivosti in okorelosti.
Kaj je GOT –  generalni osteopatski tretma?

GOT (generalni osteopatski tretma) je celovit tretma telesa, namenjen odpravljanju zmanjšane gibljivosti in okorelosti.
Tretma stimulira kroženje telesnih tekočin (krvi in limfe) in omogoča nemoteno delovanje živčnega sistema, kar pospeši samozdravljenje
celotnega telesa.
Osteopat kontinuirano in ritmično mobilizira vsak del telesa v natančno definiranem zaporedju. Pri tem lahko uporablja mobilizacijo mehkih tkiv, artikulacijske tehnike in zelo hitre manipulacije (tehnike suvanja).

Zdravje je odvisno od dobrega kroženja tekočin in prostih živčnih impulzov. GOT je globalna metoda, ki omogoča odstranitev vseh preprek. Priporočljiva je za vse vrste bolezni in bolezenskih stanj, saj stimulira samozdravilno moč telesa.

Seminar, kateri je potekal v angleškem jeziku, je v sodelovanju z Društvom za fizioterapevte in manualne terapevte Slovenije izvedla Akademija za manualno terapijo z vrhunskim gostujočim tujim predavateljem DO MSc Michaelom Pye-em, BSc (Hons) Ost, MSc Women Health.

Michael Pye je leta 1995 diplomiral na Evropski šoli za osteopatijo (ESO, Anglija). Odtlej deluje v osteopatski kliniki in se ukvarja s poučevanjem doma in v tujini.
Pye opravlja funkcijo višjega kliničnega tutorja na ESO-ju, pa tudi kliničnega vodje na novi kliniki za žensko zdravje (Women’s Health Clinic), ki deluje v sklopu ESO-ja.
Poleg tega je vodja seminarjev GOT (generalni osteopatski tretma), poučuje pa tudi na mednarodnem oddelku ESO-ja in vodi seminarje pri predmetu fascia ter osteopatija.
Izrazito se zanima za področje ženskega zdravja, ki ga je podiplomsko študiral in tako izpopolnjeval svoje veščine ter pridobival dragocene izkušnje. Imel je srečo, da je od leta 1993 študiral pri profesorju Molinariju, ki je bil tudi njegov mentor.

Bil je med diplomanti prvega podiplomskega osteopatskega šolanja za področje ženskega zdravja in mu je bila dodeljena štipendija Molinarijevega zdravstvenega inštituta.
Michael Pye sedaj poučuje tudi na Molinarijevem zdravstvenem inštitutu (Molinari Institute of Health), obenem pa je ustanovni član Japonske šole za tradicionalno osteopatijo (JTOC) v Kobeju.

Preberite tudi ...