Apa─Źe 54, 9253 Apa─Źe
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

GOT: Generalni osteopatski tretma

Generalni osteopatski tretma je celovit tretma telesa, namenjen odpravljanju zmanjšane gibljivosti in okorelosti.
Kaj je GOT – ┬ágeneralni osteopatski tretma?

GOT (generalni osteopatski tretma) je celovit tretma telesa, namenjen odpravljanju zmanjšane gibljivosti in okorelosti.
Tretma stimulira kro┼żenje telesnih teko─Źin (krvi in limfe) in omogo─Źa nemoteno delovanje ┼żiv─Źnega sistema, kar pospe┼íi samozdravljenje
celotnega telesa.
Osteopat kontinuirano in ritmi─Źno mobilizira vsak del telesa v natan─Źno definiranem zaporedju. Pri tem lahko uporablja mobilizacijo mehkih tkiv, artikulacijske tehnike in zelo hitre manipulacije (tehnike suvanja).

Zdravje je odvisno od dobrega kro┼żenja teko─Źin in prostih ┼żiv─Źnih impulzov. GOT je globalna metoda, ki omogo─Źa odstranitev vseh preprek. Priporo─Źljiva je za vse vrste bolezni in bolezenskih stanj, saj stimulira samozdravilno mo─Ź telesa.

Seminar, kateri je potekal v angle┼íkem jeziku, je v sodelovanju z Dru┼ítvom za fizioterapevte in manualne terapevte Slovenije izvedla Akademija za manualno terapijo z vrhunskim gostujo─Źim tujim predavateljem DO MSc Michaelom Pye-em, BSc (Hons) Ost, MSc Women Health.

Michael Pye je leta 1995 diplomiral na Evropski ┼íoli za osteopatijo (ESO, Anglija). Odtlej deluje v osteopatski kliniki in se ukvarja s pou─Źevanjem doma in v tujini.
Pye opravlja funkcijo vi┼íjega klini─Źnega tutorja na ESO-ju, pa tudi klini─Źnega vodje na novi kliniki za ┼żensko zdravje (WomenÔÇÖs Health Clinic), ki deluje v sklopu ESO-ja.
Poleg tega je vodja seminarjev GOT (generalni osteopatski tretma), pou─Źuje pa tudi na mednarodnem oddelku ESO-ja in vodi seminarje pri predmetu fascia ter osteopatija.
Izrazito se zanima za podro─Źje ┼żenskega zdravja, ki ga je podiplomsko ┼ítudiral in tako izpopolnjeval svoje ve┼í─Źine ter pridobival dragocene izku┼ínje. Imel je sre─Źo, da je od leta 1993 ┼ítudiral pri profesorju Molinariju, ki je bil tudi njegov mentor.

Bil je med diplomanti prvega podiplomskega osteopatskega ┼íolanja za podro─Źje ┼żenskega zdravja in mu je bila dodeljena ┼ítipendija Molinarijevega zdravstvenega in┼ítituta.
Michael Pye sedaj pou─Źuje tudi na Molinarijevem zdravstvenem in┼ítitutu (Molinari Institute of Health), obenem pa je ustanovni ─Źlan Japonske ┼íole za tradicionalno osteopatijo (JTOC) v Kobeju.

Preberite tudi ...