Apače 54, 9253 Apače
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

Manualna terapija Bruno

Manualna terapija

Manualna terapija in masaže Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne masaža
Naslov
Apače 54
9253 Apače
Delovni čas
 • Vse terapije se opravljajo po PREDHODNEM NAROČILU.
 • Nujni primeri imajo prednost.
 • Kontakt
  GSM: +386(0)31-333-132
  Manualna terapija Bruno Davinci Balance 300x300

  DIPLOMA

  bruno team profile fotografija
  Bruno Kralj
  Dipl. manualni terapevt in NPK maser
  Terapevtske masaže Bruno - predstavitev - telo
  Kaj je manualna terapija?

  Manualna terapija je po definiciji Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) del tradicionalne medicine, po Zakonu o zdravilstvu pa zdravilska metoda. Za razliko od drugih zdravilskih metod, naštetih v prilogi Zakona, je manualna terapija zelo širok pojem in zajema vrsto različnih terapevtskih tehnik.
  Manualna terapija deluje na živčno-mišično-skeletni sistem z namenom odpraviti njegovo zmanjšano funkcijo in na bolečine ter poškodbe, vključuje pa pregled, postavljanje diagnoze s prognozo, izvajanje terapije in svetovanje.
  Terapevtovo delo je osredotočeno na strukturo telesa (kosti, sklepi, mišice). Terapija je varna in naravna, zanjo je značilen skrben pristop k individualnim potrebam posameznega bolnika v vseh fazah življenja od rojstva do starosti.
  Pretežno nežne manipulativne tehnike se uporabljajo za odpravo neravnovesja, ki omogoča vnovično vzpostavitev harmonije v telesu bolnika. Manualna terapija gleda na telo celostno in holistično; ne zanima je samo bolni del telesa. Njen cilj je spodbujanje dolgoročnega zdravja.

  Manualna terapija in masaže Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Manualna terapija 8

  Za manualno terapijo so značilne do podrobnosti dodelane ročne tehnike in definirana načela, na podlagi katerih deluje. Terapevtski pristop je celostni pristop, ki išče vzrok funkcionalne motnje, pri tem pa ne obravnava samo simptomov.

  Zgodovina manualne terapije

  Manualna terapija temelji na tradicionalni kitajski medicini in na indijski Ayurvedi (obe segata globoko v zgodovino človeštva, v same začetke človekove kulture) ter na novejših komplementarnih oblikah zdravljenja.
  Program naše šole temelji v skladu z Zakonom o zdravilstvu na zdravilskem sistemu tradicionalne kitajske medicine in na sodobni manualni terapiji.

  Manualna terapija in masaže Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Manualna terapija 3
  Manualna terapija in fizioterapija

  Fizioterapija zdravi lokalne težave oz. simptome ter obravnava bolnike, ki potrebujejo povečini rehabilitacijo. Manualna terapija pristopi k bolniku celostno.

  Zdravljenje z manualno terapijo

  Kako deluje zdravljenje z manualno terapijo?

  Manualna terapija ne uporablja zdravil ali drugih invazivnih oblik zdravljenja. Sposobnost terapevta leži v njegovem visoko usposobljenem občutku za dotik, ki omogoča prepoznavanje in zdravljenje vzrokov za bolečine.
  Če se pojavijo težave v mišično-skeletnem sistemu (kosti, sklepna ovojnica, mišice, vezivno tkivo itd.) zaradi telesne poškodbe, slabe drže, stresa ali bolezni, so lahko prizadete funkcije živčevja. Zato je za dobro zdravje bistveno vzdrževanje ustreznih strukturnih in mehanskih funkcij, pri tem pa je treba poudariti, da mora manualni terapevt razmisliti tudi o drugih možnih vzrokih bolezni, vključno s čustvenimi, prehranskimi, bakteriološkimi in razvojnimi dejavniki. Vsak bolnik je edinstven in ga je treba obravnavati kot celovito osebnost.

  Manualna terapija in masaže Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Manualna terapija 1

  Kaj zdravimo z manualno terapijo?

  Manualna terapija je učinkovita pri vrsti težav, med njimi so:

  težave s hrbtenico
  težave s sklepi
  težave z ramo
  težave z gibljivostjo
  težave z glavo in vratom
  išias, vnetje živcev
  športne poškodbe
  revma
  motnje prebavnega trakta
  migrena, glavobol
  nespečnost
  depresija, nevroza, stres

  Mobilizacija in manipulacija prsno/ledvene hrbtenice

  Manipulacija hrbtenice omogoči, da se sprostijo vretenca. S tem se posledično sprostijo tudi zakrčene mišice in vezi – vzpostavi se mehansko ravnovesje, ki je bilo porušeno. Manipulacija pomaga odpraviti mehanične vzroke, ki so pripeljali do tega, da je porušeno žilno-živčno in sklepno ravnotežje v hrbtenici.

  Kaj lahko pričakujete od nas?
  STROKOVNOST
  Strokovnost je del našega vsakdana in ponosni smo na to, da nam stranke zaupajo in se vedno znova vračajo k nam.
  INDIVIDUALNI PRISTOP
  Individualni pristop je osnovna in primarna oblika našega dela. Poteka v obliki osebnega zaupnega pogovora; šele nato se skupaj odločimo za potek in način zdravljenja.
  SVETOVANJE
  Svetovali vam bomo, kako lahko sami prevzamete pomembno vlogo pri odkrivanju in sproščanju napetosti, odpiranja prostorov, ter krepitvi zapostavljenih telesnih vsebin.
  ZAUPANJE
  Temelj pristopa je sprejemanje, spoštovanje in razumevanje vsake stranke, ne glede na njeno osebno prepričanje, življenjsko situacijo ali stanje.
  PRILAGODLJIVOST
  Vi ste tisti, kateremu se prilagodimo, saj se zavedamo natrpanih urnikov in prav zato nas odlikuje fleksibilnost. Skupaj bomo zagotovo našli pravi termin, ki vam bo ustrezal.
  POMOČ
  Razlogi, zaradi katerih potrebujemo strokovno masažo, so si lahko zelo različni. Od terapevtskih in zdravstvenih, do lepotnih, sprostilnih, energetskih in antistresnih.
  Stopite v kontakt z nami!
  Preverite kje se nahajamo, nam pišite, ali pa nas pokličite!
  Kje nas najdete?
  Nahajamo se na naslovu Apače 54, 9253 Apače. Na relaciji Gornja Radgona - Trate; neposredno ob glavni cesti.
  Pišite nam!
  Imate vprašanje? Potrebujete dodatne informacije? Želite rezervirati termin? Za vas smo dosegljivi tudi preko e-pošte.
  Kontakt
  Za vas smo dosegljivi na telefonski številki:
  GSM: +386(0)31-333-132 (v kolikor smo nedosegljivi vas pokličemo nazaj)

  Deli na družbenih omrežjih: