Apa─Źe 54, 9253 Apa─Źe
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

Manualna terapija Bruno

Manualna terapija

Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne masa┼ża
Naslov
Apa─Źe 54
9253 Apa─Źe
Delovni ─Źas
 • Vse terapije se opravljajo po PREDHODNEM NARO─îILU.
 • Nujni primeri imajo prednost.
 • Kontakt
  GSM: +386(0)31-333-132
  Manualna terapija Bruno Davinci Balance 300x300

  DIPLOMA

  bruno team profile fotografija
  Bruno Kralj
  Dipl. manualni terapevt in NPK maser
  Terapevtske masa┼że Bruno - predstavitev - telo
  Kaj je manualna terapija?

  Manualna terapija je po definiciji Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) del tradicionalne medicine, po Zakonu o zdravilstvu pa zdravilska metoda. Za razliko od drugih zdravilskih metod, na┼ítetih v prilogi Zakona, je manualna terapija zelo ┼íirok pojem in zajema vrsto razli─Źnih terapevtskih tehnik.
  Manualna terapija deluje na ┼żiv─Źno-mi┼íi─Źno-skeletni sistem z namenom odpraviti njegovo zmanj┼íano funkcijo in na bole─Źine ter po┼íkodbe, vklju─Źuje pa pregled, postavljanje diagnoze s prognozo, izvajanje terapije in svetovanje.
  Terapevtovo delo je osredoto─Źeno na strukturo telesa (kosti, sklepi, mi┼íice). Terapija je varna in naravna, zanjo je zna─Źilen skrben pristop k individualnim potrebam posameznega bolnika v vseh fazah ┼żivljenja od rojstva do starosti.
  Prete┼żno ne┼żne manipulativne tehnike se uporabljajo za odpravo neravnovesja, ki omogo─Źa vnovi─Źno vzpostavitev harmonije v telesu bolnika. Manualna terapija gleda na telo celostno in holisti─Źno; ne zanima je samo bolni del telesa. Njen cilj je spodbujanje dolgoro─Źnega zdravja.

  Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Manualna terapija 8

  Za manualno terapijo so zna─Źilne do podrobnosti dodelane ro─Źne tehnike in definirana na─Źela, na podlagi katerih deluje. Terapevtski pristop je celostni pristop, ki i┼í─Źe vzrok funkcionalne motnje, pri tem pa ne obravnava samo simptomov.

  Zgodovina manualne terapije

  Manualna terapija temelji na tradicionalni kitajski medicini in na indijski Ayurvedi (obe segata globoko v zgodovino ─Źlove┼ítva, v same za─Źetke ─Źlovekove kulture) ter na novej┼íih komplementarnih oblikah zdravljenja.
  Program naše šole temelji v skladu z Zakonom o zdravilstvu na zdravilskem sistemu tradicionalne kitajske medicine in na sodobni manualni terapiji.

  Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Manualna terapija 3
  Manualna terapija in fizioterapija

  Fizioterapija zdravi lokalne te┼żave oz. simptome ter obravnava bolnike, ki potrebujejo pove─Źini rehabilitacijo. Manualna terapija pristopi k bolniku celostno.

  Zdravljenje z manualno terapijo

  Kako deluje zdravljenje z manualno terapijo?

  Manualna terapija ne uporablja zdravil ali drugih invazivnih oblik zdravljenja. Sposobnost terapevta le┼żi v njegovem visoko usposobljenem ob─Źutku za dotik, ki omogo─Źa prepoznavanje in zdravljenje vzrokov za bole─Źine.
  ─îe se pojavijo te┼żave v mi┼íi─Źno-skeletnem sistemu (kosti, sklepna ovojnica, mi┼íice, vezivno tkivo itd.) zaradi telesne po┼íkodbe, slabe dr┼że, stresa ali bolezni, so lahko prizadete funkcije ┼żiv─Źevja. Zato je za dobro zdravje bistveno vzdr┼żevanje ustreznih strukturnih in mehanskih funkcij, pri tem pa je treba poudariti, da mora manualni terapevt razmisliti tudi o drugih mo┼żnih vzrokih bolezni, vklju─Źno s ─Źustvenimi, prehranskimi, bakteriolo┼íkimi in razvojnimi dejavniki. Vsak bolnik je edinstven in ga je treba obravnavati kot celovito osebnost.

  Manualna terapija in masa┼że Bruno Modno frizerstvo Frizerski salon Yvonne Manualna terapija 1

  Kaj zdravimo z manualno terapijo?

  Manualna terapija je u─Źinkovita pri vrsti te┼żav, med njimi so:

  te┼żave s hrbtenico
  te┼żave s sklepi
  te┼żave z ramo
  te┼żave z gibljivostjo
  te┼żave z glavo in vratom
  i┼íias, vnetje ┼żivcev
  športne poškodbe
  revma
  motnje prebavnega trakta
  migrena, glavobol
  nespe─Źnost
  depresija, nevroza, stres

  Mobilizacija in manipulacija prsno/ledvene hrbtenice

  Manipulacija hrbtenice omogo─Źi, da se sprostijo vretenca. S tem se posledi─Źno sprostijo tudi zakr─Źene mi┼íice in vezi – vzpostavi se mehansko ravnovesje, ki je bilo poru┼íeno. Manipulacija pomaga odpraviti mehani─Źne vzroke, ki so pripeljali do tega, da je poru┼íeno ┼żilno-┼żiv─Źno in sklepno ravnote┼żje v hrbtenici.

  Kaj lahko pri─Źakujete od nas?
  STROKOVNOST
  Strokovnost je del na┼íega vsakdana in ponosni smo na to, da nam stranke zaupajo in se vedno znova vra─Źajo k nam.
  INDIVIDUALNI PRISTOP
  Individualni pristop je osnovna in primarna oblika na┼íega dela. Poteka v obliki osebnega zaupnega pogovora; ┼íele nato se skupaj odlo─Źimo za potek in na─Źin zdravljenja.
  SVETOVANJE
  Svetovali vam bomo, kako lahko sami prevzamete pomembno vlogo pri odkrivanju in spro┼í─Źanju napetosti, odpiranja prostorov, ter krepitvi zapostavljenih telesnih vsebin.
  ZAUPANJE
  Temelj pristopa je sprejemanje, spo┼ítovanje in razumevanje vsake stranke, ne glede na njeno osebno prepri─Źanje, ┼żivljenjsko situacijo ali stanje.
  PRILAGODLJIVOST
  Vi ste tisti, kateremu se prilagodimo, saj se zavedamo natrpanih urnikov in prav zato nas odlikuje fleksibilnost. Skupaj bomo zagotovo našli pravi termin, ki vam bo ustrezal.
  POMO─î
  Razlogi, zaradi katerih potrebujemo strokovno masa┼żo, so si lahko zelo razli─Źni. Od terapevtskih in zdravstvenih, do lepotnih, sprostilnih, energetskih in antistresnih.
  Stopite v kontakt z nami!
  Preverite kje se nahajamo, nam pi┼íite, ali pa nas pokli─Źite!
  Kje nas najdete?
  Nahajamo se na naslovu Apa─Źe 54, 9253 Apa─Źe. Na relaciji Gornja Radgona - Trate; neposredno ob glavni cesti.
  Pišite nam!
  Imate vpra┼íanje? Potrebujete dodatne informacije? ┼Żelite rezervirati termin? Za vas smo dosegljivi tudi preko e-po┼íte.
  Kontakt
  Za vas smo dosegljivi na telefonski številki:
  GSM: +386(0)31-333-132 (v kolikor smo nedosegljivi vas pokli─Źemo nazaj)

  Deli na dru┼żbenih omre┼żjih: