Apače 54, 9253 Apače
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

Vakuumska terapija - Cupping

Vakuumska (cupping) terapija je terapija s posebnimi skodelicami, v katerih ustvarimo vakuum in tako stimuliramo akupunkturne točke.
VAKUUMSKA TERAPIJA
CUPPING
“Terapija s posebnimi skodelicami, v katerih ustvarimo vakuum in tako stimuliramo akupunkturne točke.”

To tradicionalno metodo zdravljenja so uporabljali že 5000 let nazaj in je še danes zelo cenjena, saj je preprosta, varna, prijetna in učinkovita. Med terapijo se uporabljajo steklene skodelice, ki se segrejejo in položijo na kožo. Zaradi segrevanja se pod skodelico ustvari vakuum, ki deluje na kožo in mišično tkivo. Skodelica se na koži pusti nekaj minut in njen učinek je sproščujoč in očiščevalen.

Vakuumska (cupping) terapija je terapija s posebnimi skodelicami, v katerih ustvarimo vakuum in tako stimuliramo akupunkturne točke.

V tradicionalni kitajski medicini vakuumsko terapijo uporabljajo za odpiranje meridianov. Terapija se lahko uporablja v kombinaciji z drugimi metodami zdravljenja, kot so manualna terapija, akupunktura in druge.

Potrjeno je, da pozitivni učinki segajo tudi do 10 centimetrov pod kožo. Vakuumska terapija vzpodbudi izločanje toksinov, aktivira limfni sistem, sprosti blokade v telesu, čisti in aktivira krvni obtok, zgladi strije in brazgotine, čisti kožo in ji vrača sijaj. Učinkovita je pri zdravljenju športnih poškodb, pri prehladih, kašlju, astmi in bronhitisu.

Preberite tudi ...