Apače 54, 9253 Apače
Yvonne: +386(0)2-569-12-51

Kaj je visceralna manipulacija?

Beseda “viscera” se nanaša na notranje organe, kot so jetra, ledvice in črevesje ...
Kaj je visceralna manipulacija?

Beseda “viscera” se nanaša na notranje organe, kot so jetra, ledvice in črevesje.

Visceralna manipulacija je nežna manualna terapija, ki izboljšuje sposobnost telesa za sproščanje restrikcij in nezdravih kompenzacij, ki povzročajo bolečine in disfunkcije.

Visceralna manipulacija ali VM se fokusira ne le na mesto bolečine ali disfunkcije, temveč se ukvarja s celim telesom, da bi odkrila izvor težave.

VM terapevt občuti zmanjšano gibanje v notranjih organih in restriktivne vzorce v telesu ter zatem uporabi VM tehnike. Pomaga si s posebno generiranimi manualnimi silami, ki spodbujajo normalno gibljivost, tonus in premikanje notranjih organov in njihovih vezivnih tkiv.

Usposobljeni praktiki uporabljajo ritmične premike visceralnega sistema, da ocenijo, kako nenormalne sile stopajo v interakcijo z normalnimi telesnimi silami, jih prekrivajo in vplivajo na njihovo delovanje. Te nežne manipulacije lahko potencialno izboljšajo delovanje posameznih organov, sistemov, v katerih delujejo organi, in strukturno integriteto celega telesa ter ponovno vzpostavijo sposobnost telesa za prilagajanje in okrevanje.

Kaj zdravimo z visceralno manipulacijo?

Visceralna manipulacija je učinkovita pri vrsti težav, med njimi so:

akutne poškodbe
prebavne motnje
mišično-skeletne motnje
pediatrične težave
glavoboli in migrene
išias, vnetje živcev
menopavzo
čustvene težave

Preberite tudi ...